Shopping Cart
Your Cart is Empty
Quantity:
Subtotal
Taxes
Shipping
Total
There was an error with PayPalClick here to try again
CelebrateThank you for your business!You should be receiving an order confirmation from Paypal shortly.Exit Shopping Cart

jordemoder.net

Design din fødsel!

Tina om fødselsforberedelse

Tina ville klædes ordenligt på til fødslen

Tina fortæller om sin forberedelse til fødslen

Januar 2016

Det hele startede en dag i juleferien, hvor min veninde var på besøg. Jeg har termin den 12. februar 2016, med det første barn. Hun spørger ind til, om jeg føler mig klar til fødselen. Det udløser en hel masse følelser i mig, for jeg følte mig slet ikke klar!


Ja, vi har købt de genstande, som der står på diverse lister osv. Jeg har læst på nettet og i bøger, men jeg føler stadig ikke at jeg har styr på tingene og er ret bange for fødslen!


Jeg havde en naiv forestilling om, at når man gik til jordemor og fødelsforberedelse i offenlig regi, ja så ville de klæde en på til at håndtere situationen. Det er jo den opfattelse man får fra film og som man forventer, det danske lægesystem fungerer.

Virkeligheden var dog en helt anden. Jeg havde troet, at fødelsforberedelse også ville indebære at lære åndedrætsteknikker og de nødvendige øvelser for at være i form til fødslen..... men jeg følte mig lidt efterladt og alene i verden, da jordemorden gav mig én brochure om mad og sunde vaner og én om at komme i form til fødslen. Det var den hjælp jeg kunne få. Jeg kender jo mig selv og ved at det kommer aldrig til at virke, så jeg spørger om der ikke findes et sted der har fødselsforbredende gymnastik, eller bare motion for gravide af en eller anden art. Men det kendte hun ikke noget til i det område vi bor i. Jeg fandt heller ikke selv noget fødselsforberedelse i diverse aof, fof osv.


Det triste ved oplevelsen var, at jeg godt kunne mærke på jordemorden, at hun var fuldstændig enig med mig i, at det ikke var særlig godt, men hun var ude af stand til at hjælpe. Hun havde experticen til det, men der er ikke penge i systemet til det.


Så det gik, som det altid har gjort for mig, jeg læste brochuren, men kom aldrig i gang med at lave bækkenbundsøveleser.


Jeg følte det samme omkring fødselsforbredelsen. Igen var det samme princip; her er en brochure om amning, føsel og smertelindring etc. Jordemoren har kun ganske kort tid til at fortælle, hvad det hele går ud på. Jeg følte ved disse foredrag, at hun lå inde med en hel masse viden, der kunne have været gavnligt for os, men at der ikke er tid til at gå i dybden og at jeg egentligt på mange måder ville få lige så meget ud af selv at læse mig til den viden, jeg har brug for.


Så alt i alt, var jeg lige så bange 2 månder før fødslen, som da jeg blev gravid!


Heldigvis havde min veninde hørt om Karen og Toucing Childbirth. Hun foreslog, at jeg skulle tage kontakt til hende, selv om at fødslen var lige om hjørnet. ... da jeg kom så sent i graviditeten, valgte min mand og jeg at tage et individuelt forløb og vi fik lige den hjælp vi havde brug for. Det har hjulpet mig til, at føle mig klar til fødslen og ikke være så bange for den.


Jeg er bare ked af, at vi i Danmark - hvor man forventer at vi har et velfungerende velfærdsystem og sundhedsvæsen - ikke får sådan en behandling som Karens.... men kun får den skrabede udgave, der stort set bare er af lægelig karakter, hvor man undersøger helbredstilstand hos mor og barn.  

0